Într- un bol amestecăm făina, praful de copt și untul foarte rece tăiat cuburi.
Cu ajutorul degetelor încorporăm ingredientele, la final ar trebui să obțineți un aluat asemănător a nisipului umed.
Într-un alt vas amestecăm 4-5 minute 50 gr de smântână, 1 ou, 60 gr de zahăr și 2 gr de sare.
Turnăm amestecul de smântână peste aluatul nisipos, amestecăm cu o lingură apoi continuăm să frământăm ușor.
Punem aluatul într-o formă cu diagonală de 25 cm.
Aplatizăm cu ajutorul degetelor pe toată suprafața și laturile tavei.
Dăm tava la rece.
Pentru umplutură adăugăm 2 ouă, 100 gr de zahăr și 20 gr de amidon de porumb, mixăm tot pînă nu mai avem cocoloașe, turnăm 1 lingură de esență de vanilie și 350 gr- smântâna noastră de 15-20 % grăsime.
Curățim merele și înlăturăm miezul, feliem merele cu o grosime de 2-3 mm.
Scoatem tava de la rece, așezăm merele într-un strat uniform.
Turnăm amestecul de smântână.
Dăm tava la cuptorul preaîncălzit la temperatura 180 °C pentru 50 de minute.
Lăsăm tarta să se răcească puțin. Servim tarta caldă sau rece.
Poftă bună!