Tartă cu mere și smântână

Tartă cu mere și smântână

(0 Recenzii)
Tartă cu mere și smântână
  • Timp de pregătire: 20 min.
  • Timp de gătire: 50 min.
  • Timp total: 70 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    250 g
  • Praf de copt
    1 linguriță
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    100 g
  • Smântână Căsuța Mea 20%
    50 g
  • Zahăr
    100 g
  • Sare
    2
  • Esență de vanilie
    1 linguriță
  • Zahăr
    60 g
  • Ou de găină
    2
  • Mere
    5

Instrucțiuni

  1. Într- un bol amestecăm făina, praful de copt și untul foarte rece tăiat cuburi.
  2. Cu ajutorul degetelor încorporăm ingredientele, la final ar trebui să obțineți un aluat asemănător a nisipului umed.
  3. Într-un alt vas amestecăm 4-5 minute 50 gr de smântână, 1 ou, 60 gr de zahăr și 2 gr de sare.
  4. Turnăm amestecul de smântână peste aluatul nisipos, amestecăm cu o lingură apoi continuăm să frământăm ușor.
  5. Punem aluatul într-o formă cu diagonală de 25 cm.
  6. Aplatizăm cu ajutorul degetelor pe toată suprafața și laturile tavei.
  7. Dăm tava la rece.
  8. Pentru umplutură adăugăm 2 ouă, 100 gr de zahăr și 20 gr de amidon de porumb, mixăm tot pînă nu mai avem cocoloașe, turnăm 1 lingură de esență de vanilie și 350 gr- smântâna noastră de 15-20 % grăsime.
  9. Curățim merele și înlăturăm miezul, feliem merele cu o grosime de 2-3 mm.
  10. Scoatem tava de la rece, așezăm merele într-un strat uniform.
  11. Turnăm amestecul de smântână.
  12. Dăm tava la cuptorul preaîncălzit la temperatura 180 °C pentru 50 de minute.
  13. Lăsăm tarta să se răcească puțin. Servim tarta caldă sau rece. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare