Pentru biscuit amestecăm: făina, cacao, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Turnăm untul topit, laptele, adăugăm oul, amestecăm totul bine și turnăm oțetul, mai amestecăm un pic.
Turnăm aluatul într-o formă cu diametru de 20 cm, coacem 25 de minute la temperatura 165 C.
Scoatem și lăsăm biscuitul să se răcească complet apoi tăiem o formă rotundă cu diametru de 18 cm.
Așezăm biscuitul în formă cu diametru de 18 cm, laturile căreia am așezat folie decorativă sau de acetat.
PENTRU MOUSSE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ:
Amestecăm gelatina cu apa și lăsăm 10 minute să se umfle.
Într-o cratiță amestecăm: zahărul, gălbenușul și laptele. Punem cratița la plită amestecăm până ușor se îngroașă.
Adăugăm ciocolata neagră și gelatina umflată, amestecăm și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Batem frișca foarte rece până ușor se îngroașă.
Adăugăm peste compoziția de ciocolată și amestecăm.
Turnăm mouss-ul peste blatul de biscuit și dăm în congelator pentru 30 de minute.
LA FEL PREGĂTIM și MOUSS-UL DE CIOCOLATĂ CU LAPTE ȘI CIOCOLATĂ ALBA DOAR FĂRĂ A ADĂUGA ZAHĂR.
Apoi dăm la frigider peste noapte.
PENTRU STRATUL DE CIOCOLATĂ: topim ciocolata la baia de aburi sau cuptorul cu microunde , adăugăm laptele, amestecăm și turnăm peste mouss-ul alb și dăm la frigider pentru 1 oră.
Scoatem inelul formei, îndepărtăm folia decorativă și decorăm la dorință cu cremă de brânză și ciocolată topită bătută.