Amestecăm făina cernută împreună cu untul foarte rece, încorporând ingredientele cu degetele, până obținem un aluat sfărmicios.
Adăugăm gălbenușul împreună cu apa rece și frământăm aluatul.
Întindem aluatul între două foi de copt cu o grosime de 4-5 mm, într-o formă dreptunghiulară.
Transferăm într-o tavă dreptunghiulară , formăm baza și laturile .
Acoperim cu hârtie și greutate, apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Îndepărtăm greutatea și mai coacem 5 minute.
PENTRU UMPLUTURĂ: batem ouăle cu laptele, asezonăm cu sare și piper după gust, adăugăm cașcavalul moale răzuit, amestecăm.
Odată ce tarta este scoasă din cuptor, întindem la bază sosul pesto, apoi presărăm cu 2/3 din cașcavalul tare , așezăm tulpinele de sparanghel, turnăm umplutura, acoperim cu cașcavalul rămas.
Coacem tarta 25 minute sau până devine ușor aurie.
Presărăm cu verdeață și savurăm .
Poftă buna!