Pui cu sparanghel

Pui cu sparanghel

(0 Recenzii)
Pui cu sparanghel
  • Timp de pregătire: 10 min.
  • Timp de gătire: 20 min.
  • Timp total: 30 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Piept de pui
    400 g
  • Sparanghel
    1 buc
  • Ulei
    50 ml
  • Amestec de condimente
    1 linguriță
  • Pătrunjel
  • Sare
    după gust
  • Piper negru măcinat
    după gust
  • Pudră de ceapă
    după gust
  • Pudră de usturoi
    după gust
  • Suc de lămâie
    4 linguriță
  • Usturoi
    2 cățel

Instrucțiuni

  1. Condimentăm bucățile de pui dezosate, fără piele și tăiate cuburi cu sare, piper și praf de ceapă.
  2. Lăsăm pentru 5 minute.
  3. Tăiem capetele sparanghelului ( clătit ) și punem într-o cratiță cu apă clocotită pentru 2 minute.
  4. Scoatem într-un vas cu apă rece, pentru a opri procesul de gătit.
  5. Îl scurgem și lăsăm deoparte.
  6. Într-o tigaie bine încinsă adăugăm: untul, uleiul și bucățile de pui pregătite.
  7. Prăjim pînă se rumenesc toate părțile
  8. Scadem temperatura, adăugăm condimentele italiene, usturoiul praf și amestecăm, călim 2-3 minute.
  9. Scoatem pe un platou.
  10. În aceiași tigaie adăugăm usturoiul tocat și turnăm apa.
  11. Ducem în punctul de fierbere și lăsăm pînă scade în jumătate.
  12. Adăugăm untul rămas, suc de lâmâie, sos de soia și pătrunjel tocat.
  13. Amestecăm totul împreună pentru a se combina.
  14. Deasupra adăugăm sparanghelul și călim 2-3 minute.
  15. Adăugăm bucățile de pui înapoi în tigaie și amestecăm pentru a se reîncălzi.
  16. Ornăm puiul și sparanghelul cu pătrunjel tocat, ardei iute și felii de lămâie. Servim imediat.
  17. Bucurați-vă, poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare