Porumbei din aluat de pâine

Porumbei din aluat de pâine

(0 Recenzii)
Porumbei din aluat de pâine
  • Timp de pregătire: 50 min.
  • Timp de gătire: 50 min.
  • Timp total: 100 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    320 g
  • Lapte Căsuța Mea 2,5%
    50 ml
  • Drojdie uscată
    4 g
  • Apă
    100 ml
  • Ulei
    4 lingură
  • Sare
    1 linguriță
  • Zahăr
    2 linguriță
  • Susan

Instrucțiuni

  1. ✅ Amestecăm făina cu drojdia uscată, zahărul și sarea.
  2. ✅ Turnăm apa împreună cu laptele călduț și untul topit.
  3. ✅ Amestecăm, apoi modelăm un aluat neted și elastic, formăm o bilă, punem într-un bol, acoperim cu un prosop și lăsăm să crească 1 oră.
  4. ✅ Împărțim aluatul crescut în 6 bucăți egale, formăm niște șnururi , legăm benzi sub formă de noduri.
  5. ✅ Transferăm pe o tavă de copt, acoperim cu un prosop sau folie alimentară și lăsăm să crească 30 de minute.
  6. ✅ Ungem porumbeii cu ou bătut ( la dorință adăugăm semințe de susan pentru a forma ochii porumbeilor ), coacem 20 minute la temperatura 200 C.
  7. ✅ Servim porumbeii de aluat cu gem, unt , cașcaval.. atât calzi cât și reci!
  8. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare