Panettone

Panettone

(0 Recenzii)
Panettone
  • Timp de pregătire: 60 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 120 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Apă
    75 ml
  • Drojdie uscată
    30 g
  • Făină albă
    360 g
  • Sare
    10 g
  • Albuș de ou
    55 g
  • Zahăr
    105 g
  • Făină de migdale
    35 g
  • Fructe uscate
    200 g
  • Suc de portocale
    250 g
  • Lapte Căsuța Mea 2,5%
    110 ml
  • Vanilie
    1 frunze
  • Gălbenuș de ou
    110 g
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    135 g

Instrucțiuni

  1. Amestecați apa la temperatura camerei cu drojdia proaspătă.
  2. Adăugați, făina și sarea, se frământă 10 minute, se acoperă și se lasă pentru 3 ore la temperatura camerei.
  3. Se întinde într-un dreptunghi, se împăturește în 3 și se rotunjește, ( se ung mâinele și suprafața cu ulei ).
  4. Întoarcem în bol, acoperim cu peliculă și lăsăm pentru 10-12 ore la rece.
  5. Se scoate cu 2 ore înainte de a frământa aluatul .
  6. Amestecați albușurile, zahărul și făina de migdale până la omogenizare.
  7. Se amestecă fructele cu romul și se dau la frigide pentru minim 10-12 ore.
  8. Amestecați, drojdia cu laptele și lăsați pentru 8 minute.
  9. Într-un bol, combinați făina, sarea, zahărul și vanilia.
  10. Se toarnă laptele cu drojdia și gălbenușurile.
  11. Amestecați 3 minute.
  12. Adăugați maiaua și amestecați 15 minute, se adauga untul si continuam sa framantam inca 15 min.
  13. Adăugați fructele scurse de rom, la dorință radeți coaja unei portocale, frământăm 3-4 minute.
  14. Acoperim aluatul si lasăm 3 ore să crească.
  15. Împărțim aluatul în 4 bucăți egale, modelăm bile și acoperim cu peliculă pentru 3 ore să crească.
  16. După 3 ore, acoperiți suprafața panettone-lor cu aluatul de crusta, presărăm cu fulgi de migdale și coacem 40-45 minute, temperatura 160 C.
  17. Răcim și savurăm. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare