Călim ceapa și morocovul date prin răzătoare într-o tigaie cu ulei.
Adăugăm carnea tocată, amestecăm și lăsăm pînă carnea se schimbă la culoare.
Condimentăm cu sare, piper negru, boia de ardei dulce, oregano după gust și apa.
Lăsăm la fiert 20-25 de minute.
Tăiem cartofii rondele subțiri ( puteți folosi cartofi fierți, copți sau pireu de cartofi- astfel micșorînd timpul de coacere în jumătate )
Batem smântâna noastră cu ouăle, cașcavalul răzuit și 1 linguriță oregano.
Asamblăm musaca.
Punem un strat de cartofi, jumătate din carnea gătită mai devreme iar un strat de cortofi, restul de compoziție și iar cartofi .
La final adăugăm compoziția de smântână .
Acoperim cu o folie metalică și dăm la cuptorul preaîncălzit la 200°C pentru 90 minute, scoateți folia și mai lăsați 7-8 minute pînă se rumenește ușor deasupra.