Cozonac floare

Cozonac floare

(0 Recenzii)
Cozonac floare
  • Timp de pregătire: 90 min.
  • Timp de gătire: 30 min.
  • Timp total: 120 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Drojdie uscată
    7 g
  • Făină
    480 g
  • apei
    60 ml
  • Lapte Căsuța Mea 3,5%
    180 ml
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    60 g
  • Zahăr
    60 g
  • Săruri
    1
  • Gem de zmeură
    230 g
  • Zahăr pudră
    2

Instrucțiuni

  1. Într-un vas amestecăm 400 gr făină cernută cu drojdia uscată.
  2. Într-un alt vas mixăm untul la temperatura camerei cu zahărul 4-5 minute, adăugăm laptele și apa călduță, condimentăm cu sare, mixăm 2 minute.
  3. Adăugăm compoziția solidă , amestecăm & continuăm să frămîntăm pe masa de lucru presurînd restul de făină.
  4. Ungem cu unt un bol, adăugăm altuatul & lasăm să crească pentru 60 de minute.
  5. După 60 de minute împărțim aluatul în 4 bucăti egale, întidem fiecare bucată cu o diagonală de 30 cm.
  6. Trasferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, ungem cu gem de zmeură toată suprafata lasăind la margini 1 cm, adăugam a 2 parte, iar ungem cu gem, continuăm cu cea de a 3 și 4 bucată.
  7. La a 4 bucată de aluat deja numai ungem cu gem.
  8. Cu ajutorul unui pahar măsurăm centru & împărțim în 16 părți egale.
  9. Sucim cîte 2 părți în exterior de 2 ori și lipim ușor marginele.
  10. Continuăm cu toate parțile pînă finisăm.
  11. Acoperim floarea cu un prosob și lasăm să creasca 30 de minute.
  12. Ungem chec-ul cu ou bătut și coacem 30 de minute în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 C.
  13. Scoatem chec-ul lăsăm să se răceasca puțin, presurăm cu zahăr pudră și servim cu băutura preferată.
  14. Crăciun Fericit!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare