Chifle cu cremă fiartă și vișine

Chifle cu cremă fiartă și vișine

(0 Recenzii)
Chifle cu cremă fiartă și vișine
  • Timp de pregătire: 120 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 180 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    420 g
  • Lapte Căsuța Mea 2,5%
    250 ml
  • Chefir Căsuța mea 3,2%
    90 ml
  • Sare
    1/4 linguriță
  • Ou de găină
    2 buc
  • Gălbenuș de ou
    1 buc
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    100 g
  • Zahăr
    125 g
  • Drojdie uscată
    4 g
  • Zahăr vanilat
    1 linguriță
  • Amidon de porumb
    10 g

Instrucțiuni

  1. ✅ Pentru maia amestecăm drojdia cu 1 linguriță- zahăr, 50 gr- făină și lapte cald, acoperim și dăm într-un loc călduț pentru 1 oră.
  2. ✅ Într-un vas, amestecăm : oul cu gălbenușul, zahărul rămas, untul moale, făina, sarea și chefirul.
  3. ✅ Adăugăm maiaua , amestecăm din nou , frământăm și modelăm o bilă, adăugăm aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperim cu peliculă , dăm într-un loc călduț și lăsăm să crească până își dublează volumul.
  4. ✅ Pentru aluatul sfărmicios, măcinăm făina cu zahărul , zahărul vanilat și untul, până textura aluatului devine sfărâmicioasă .
  5. ✅ Pentru cremă, într-un bol amestecăm oul cu zahărul, zahărul vanilat, amidonul de porumb și făina.
  6. ✅ Turnăm laptele fierbinte, amestecăm până nu mai avem cocoloașe, turnăm într-o cratiță și fierbem până se îngroașă, aproximativ 1 minut, răcim crema complet.
  7. ✅ Aluatul deja crescut îl împărțim în 10 bucăti egale, modelăm bile, transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsăm să crească 35-40 minute, modelăm niște adâncituri cu ajutorul unui pahar uns cu ulei.
  8. ✅ Ungem chiflele cu ou bătut, adăugăm cremă, apoi pomușoarele preferate , presarăm cu aluatul sfărmicios și coacem 20-25 minute, la temperatura -190 °C. Savurați!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare