✅ Pentru maia amestecăm drojdia cu 1 linguriță- zahăr, 50 gr- făină și lapte cald, acoperim și dăm într-un loc călduț pentru 1 oră.
✅ Într-un vas, amestecăm : oul cu gălbenușul, zahărul rămas, untul moale, făina, sarea și chefirul.
✅ Adăugăm maiaua , amestecăm din nou , frământăm și modelăm o bilă, adăugăm aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperim cu peliculă , dăm într-un loc călduț și lăsăm să crească până își dublează volumul.
✅ Pentru aluatul sfărmicios, măcinăm făina cu zahărul , zahărul vanilat și untul, până textura aluatului devine sfărâmicioasă .
✅ Pentru cremă, într-un bol amestecăm oul cu zahărul, zahărul vanilat, amidonul de porumb și făina.
✅ Turnăm laptele fierbinte, amestecăm până nu mai avem cocoloașe, turnăm într-o cratiță și fierbem până se îngroașă, aproximativ 1 minut, răcim crema complet.
✅ Aluatul deja crescut îl împărțim în 10 bucăti egale, modelăm bile, transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsăm să crească 35-40 minute, modelăm niște adâncituri cu ajutorul unui pahar uns cu ulei.
✅ Ungem chiflele cu ou bătut, adăugăm cremă, apoi pomușoarele preferate , presarăm cu aluatul sfărmicios și coacem 20-25 minute, la temperatura -190 °C.
Savurați!