Amestecăm biscuiții mărunțiți cu untul topit. Transferăm într-o formă cu diametru 14 cm, aplatizăm baza foarte bine și dăm la frigider.
Pentru Mousse amestecăm gelatina cu apa și lăsăm să se umfle 10 minute.
Într-o cratiță adăugăm pomușoarele cu 20 gr- zahăr și sucul de lămâie,
punem la plită temperatură mică, amestecăm până se topește zahărul.
( la dorință pasăm tot cu ajutorul unui blender )
Adăugăm gelatina și pasăm cu blenderul foarte bine.
Într-un bol amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie , adăugăm smântâna - amestecăm din nou.
Trecem printr-o sită sosul pregătit, amestecăm până se leagă ingredientele și turnăm peste blat. Dăm în congelator pentru 1 oră.
Pentru Jeleu, amestecăm: gelatina cu apa și lăsăm să se umfle.
Într-un vas amestecăm apa cu zahărul și sucul de lămâie.
Adăugăm gelatina topită în cuptorul cu microunde, amestecăm și lăsăm puțin să se răcească.
Așezăm într-un strat afine peste mousse și turnăm gelatina.
Dăm la frigider pentru 5-6 ore.
Scoatem cheesecakeul de la frigider , înlăturăm inelul formei, tăiem și savuram .
Poftă bună!