Cernem: făina cu amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea & scorțișoara,
amestecăm.
Într- un alt vas batem: untul la Temperatura Camerei cu zahărul până primim o textură pufoasă.
Încorporăm ouăle pe rând , adăugăm smântâna & ingredientele solide , amestecăm până se leagă.
La final încorporăm alunele de pădure mărunțite cu merișoarele uscate & proaspete.
Transferăm aluatul într-o formă cu Diametru 20 cm, unsă cu unt & coacem 40-45 minute, Temperatura 180 C.
Scoatem & răcim pe o farfurie.
Pentru glazură, topim: ciocolata albă cu mierea, uleiul & frișca.
Adăugăm alunele de pădure mărunțite , amestecăm & turnăm peste chec-ul răcit.
Dăm la frigider pentru 20-30 minute , scoatem decorăm cu nuci, petale de ceai & mentă.
Poftă buna!