Baclava delicioasă de casă

Baclava delicioasă de casă

(0 Recenzii)
Baclava delicioasă de casă
  • Timp de pregătire: 60 min.
  • Timp de gătire: 120 min.
  • Timp total: 180 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Phyllo
    470 g
  • Nuci
    500 g
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    150 g
  • Zahăr
    25
  • Apă
    25
  • Suc de lămâie
    3

Instrucțiuni

  1. Punem nucile într-o tavă și dăm în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 C pentru 10 minute, amestecînd periodic.
  2. Scoatem nucile, lasăm să se răcească complet, le punem în bolul unui robot de bucătărie și le mărunțim.
  3. Decupăm aluatul filo, tăindul pentru forma dorită, ungem fiecare foaie cu unt topit și punem în tavă 7 foi.
  4. Apoi un strat generos de nuci mărunțite, așa continuăm pînă finisăm.
  5. La final tăiem baclavaua în 16 părți egale.
  6. Dăm tava în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 C pentru 35 de minute.
  7. Între timp pregătim siropul, într-o cratiță adăugăm zahărul, turnăm apa și sucul de lămâie.
  8. Punem la foc și fierbem pînă zahărul se va topi.
  9. Scoatem tava din cuptor și turnăm siropul peste baclava.
  10. Lăsam 2 ore să se absoarbe siropul.
  11. Servim cu сeaiul nostru preferat.
  12. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare