Într-un bol, puneți făina, adăugați sarea, spargeți ouăle, turnați apa la temperatura camerei amestecați cu o lingură, ( făina variază și este posibil să ai nevoie de mai puțină apă ).
Turnați uleiul, frământați aluatul, acoperiți cu un prosop și lăsați pentru 30 de minute să se odihnească.
Aluatul v-a deveni moale, elastic și flexibil.
Pentru umplutură, amestecați brânza de vaci împreună cu ouăle și sarea.
Împărțiți aluatul în 4 bucăți, modelați biluțe și întindeți pe rând aluatul subțire pe suprafața înfăinată.
Tăiați forme pătrate adăugați umplutură și lipiți colțunașii.
- Luați cea mai mare cratiță care o aveți în casă și fierbeți apa.
- Adăugați colțunașii, acoperiți cu capac, din moment ce dau în clocot, îndepărtați capacul și fierbeți 2-3 minute.
- Scurgeți colțunașii de lichid și savurații cu smântână ( ceapa caramelizata sau ceapă prăjită ).