Într-o tigaie bine încinsă prăjim carnea de porc tăiată cuburi mici, adăugăm uleiul, ceapa şi morcovul dat prin răzătoare, călim totul 4-5 minute la foc mediu.
Adăugăm pasta de tomate, sare după gust, boia de ardei dulce, piper negru și 1-2 frunze de dafin mai călim 2 minute.
Deasupra adăugăm orezul bine spălat și 400 ml de apă.
Lăsăm la foc mediu- iute amestecînd regulat, pînă orezul este pe jumătete încă fiert.
Stingem focul, adăugăm mărarul tocat foarte mărunt și lăsăm să se răcească puțin.
Între timp curățim și îndepărtăm codițele şi semințele ardeilor lăsîndu-le capacele.
Umplem 1/3 din ardei cu compoziția de orez, punem capacele.
Punem adreii umpluți într-o tigaie adîncă, cratiță sau ceaun, adăugăm 1 frunză de dafin la dorință 1 ardel iute şi 200 ml apă.
Coacem ardeii sub capac la foc mediu spre mic.
Servim ardeii umpluți cu smântâna noastră cremoasă și delicioasă.