Tort smântânel cu prune însiropate

Tort smântânel cu prune însiropate

(0 Recenzii)
Tort smântânel cu prune însiropate
  • Porții: 10 persoană
  • Timp de pregătire: 300 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 360 min.

YouTube видео

Portie
10
  • Ouă de găină
    2 buc
  • Zahăr alb
    230 g
  • Smântână Căsuța Mea
    50 ml
  • Făina de grâu este albă
    120 g
  • Drojdie uscată
    4 g
  • Bicarbonat de sodiu
    vârf
  • Cacao
    50 g
  • Gelatină
    5 g
  • Apă de masă
    50 ml
  • Prună
    100 g
  • Lichior
    40 ml
  • Ciocolată albă
    50 g
  • Unt Căsuța Mea 82,5%
    50 g

Instrucțiuni

  1. Pentru blaturile de biscuite. Amestecăm ouăle cu zahărul & smântâna, amestecăm: făina cu praful de copt & bicarbonatul de sodiu. Adăugăm peste restul ingredientelor & amestecăm.
  2. Turnăm jumătate din aluat într-o formă cu diametru de 16 cm, prealabil învelită cu folie metalică.
  3. În aluatul rămas adăugăm cacao & amestecăm totul bine, turnăm într-o altă formă cu diametru de 16 cm.
  4. Coacem blaturile 20-25 de minute la Temperatura 170 C. Scoatem & răcim complet .
  5. Pentru cremă de smântână. Amestecăm gelatina cu apa & lăsăm să se umfle 15-20 minute.
  6. Într-o cratiță amestecăm zahărul cu amidonul de porumb, turnăm laptele, amestecăm din nou, punem la plită din moment ce dă în clocot fierbem 1 minut.
  7. Transferăm amestecul într-un bol, acoperim cu peliculă & dăm la frigider pentru 1 oră.
  8. Într- un vas batem smântâna cu gelatina topită în cuptorul cu microunde, adăugăm crema & continuăm să mixăm 4-5 minute. Transferăm crema într-un sac de cofetărie la dorință.
  9. Pentru prunele în sirop. Turnăm lichiorul peste prune & lăsăm să se însiropeze pentru minim 1 oră.
  10. FORMĂM TORTUL. Tăiem capacele blaturilor deja răcite, apoi fiecare blat pe jumătate.
  11. Așezăm un plat de cacao într-o formă cu diametru de 18 cm, acoperim cu cremă marginele & suprafața , presurăm cu prune prealabil tăiate cubulețe. Acoperim cu blatul de smântână & continuăm cu crema, prunele & restul blaturilor până finisăm.
  12. Dăm tortul la frigide pentru minim 3 ore.
  13. Pentru glazură. Topim ciocolata cu untul în cuptorul cu microunde. Pasăm smântâna cu zahărul, adăugăm ciocolata cu untul topit continuăm să pasăm 2-3 minute cu un blender vertical.
  14. Decorăm Tortul: Înlăturăm inelul formei. Turnăm crema peste blat. Decorăm marginele tortului cu blatul de cacao mărunțit & mai adăugăm prune la dorința.
  15. Dăm tortul la frigider pentru 30 de minute să se stabilizeze.
  16. Tăiem și savurăm. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare