Pentru piureul de coacăze: se fierb coacăzele împreună cu zahărul câteva minute, apoi trecem totul pritr-o sită pentru a înlătura semințele și coaja , cand piureul s-a racit turnati o parte din lichior si amestecati.
Pentru cremă: bateți smântâna dulce-grasă cu zahărul pudră și semințele de la o păstaie de vanilie, până se formează vârfuri tari, puneți crema la rece.
Crema de mascarpone se amestecă cu zahărul pudră.
Adăugați smântâna dulce bătută în brânză puțin câte puțin.
Când crema devine netedă, turnați jumătate din lichior și amestecați până la omogenizare.
Asamblăm tiramisu:
Se pune puțină cremă pe fundul formei.
Înmuiați biscuiții Savoiardi în piureul se coacăză.
Adăugați într-un strat peste cremă.
Radem ciocolată
Adăugăm un strat mai gros de cremă.
Piure de coacăză
Savoiardi înmuiați în piure.
Cremă.
Radeți din nou ciocolată și dați la frigider pentru 5 ore sau mai bine peste noapte .
Înainte de servire decorați cu mentă proaspătă și savurați cu plăcere.
Poftă bună!