Pâine de casă

Pâine de casă

(0 Recenzii)
Pâine de casă
  • Timp de pregătire: 60 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 120 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    480 g
  • Lapte Căsuța Mea 3,5%
    200 ml
  • Ulei
    50 ml
  • Drojdie uscată
    10 g
  • Sare
    1

Instrucțiuni

  1. Într-un vas încăpător cernem făina, adăugăm sarea, amestecăm ingredientele.
  2. Într-un alt bol amestecăm laptele călduț și drojdia, lăsăm pentru 5 minute.
  3. Turnăm peste compoziția solidă, adăugăm ouăle la Temperatura camerei și uleiul.
  4. Amestecăm ingredientele cu o lingură apoi continuăm să frământăm 15 minute, sau pînă aluatul nu se mai tine de degete.
  5. Formăm o bilă, transferăm în vasul uns cu ulei, acoperim cu un prosob și lăsăm să crească într-un loc căltuț 60 de minute.
  6. Scoatem aluatul pe masa de lucru presurată cu făină, împărțim în 2 părți egale și formăm pânicile.
  7. Transferăm într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, acoperim cu un prosob și lăsăm să crească 40 de minute.
  8. Presurăm cu făină suprafața pâinelor și facem cîteva tăieturi sau un ornament cu un cuțit.
  9. Dăm în cuptorul preîncălzit la Temperatura 180 C pentru 45 de minutesau pînă se rumenește frumos.
  10. Pâinea este atît de moale, pufoasă și cu un miros nemaipomenit.
  11. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare