În bolul unui robot de bucătărie, amestecați, untul foarte rece, făina de grâu, făina de alune, zahărul alb, zahărul brun și sarea, până primim firimituri fine.
Adăugați oul, continuăm să mixăm, până aluatul se adună într-o singură masă.
Întindeți aluatul între două foi de copt cu o grosime de 4 mm.
Decupați cercuri cu Diametru de 5 cm și dăm în congelator pentru 30-60 minute.
Bateți untul moale cu zahărul, aproximativ 4 minute.
Adăugați, oul, făina de alune și lichiorul, continuați să amestecați până la omogenizare.
Transferați într-o pungă de patiserie.
Adăugăm aluatul din congelator în forme de scoici, acoperiți cu aluatul de frangipane, se presară deasupra alune tocate și se coace 20 minute, Temperatura 175 C.
Puneți puțin caramel în centrul fursecurilor imediat ce sunt scoși din cuptor.
Răciții și scoateți din forme.
Poftă bună!