Amestecăm apa călduță cu zahărul, drojdia proaspătă & zahărul.
Adăugăm făina cu sarea, amestecăm apoi frământăm 10-12 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop & lăsăm să se odihnească 1 oră.
Împărțim aluatul în 6 bucăți egale.
Modelăm funii cu o lungime de 60 cm, îndoim în jumătate, astfel încât capetele să se atingă,
Răsucim funia, modelăm un rotund & sigilăm bine marginile.
Pentru sirop amestecăm apa călduță cu mierea.
Scufundăm covrigii în sirop apoi îi tăvălim prin susanul prealabil prăjit.
Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , acoperim cu un prosop & lăsăm să crească 40 de minute.
Coacem 20-25 minute sau până se rumenesc frumos, Temperatura 180 C.
Poftă bună!