Pentru Blat: topim untul cu ciocolata la baia de aburi.
Adăugăm deasupra biscuiților mărunțiți și amestecăm bine.
Transferăm amestecul de biscuiți într-o formă cu diametru de 16-18 cm.
Formăm baza și ridicăm pereții, aplatizând tot foarte bine.
Dăm în congelator cât timp pregătim umplutura de brânză.
Pentru Umplutură: amestecăm laptele cu gelatina și lăsăm să se umfle 10 minute.
Într-un alt bol amestecăm: frișca, smântâna, zahărul pudră și crema de brânză.
Topim gelatina în cuptorul cu microunde 15-20 de secunde, turnăm peste compoziția de brânză și amestecăm.
Turnăm umplutura peste blat și dăm în congelator pentru 3-4 ore.
Pentru Jeleul de Vișină:
Amestecăm agar agar-ul cu apa.
Într-o cratiță adăugăm vișina cu zahărul, amestecăm,
din moment ce dă în clocot fierbem 2 minute.
Adăugăm agar agar-ul și mai fierbem 2-3 minute.
Lăsăm să se răcească și adăugăm peste umplutură.
Dăm cheesecak-ul la frigider până se stabilizează și se întărește jeleul.
Decorăm cheesecakeul cu ciocolată și mentă.
Tăiem și savurăm.
Să aveți poftă.