Amestecăm apa la temperatura camerei cu drojdia uscată.
Într-un alt vas amestecăm: făina cu sarea, turnăm amestecul de apă cu drojdie și untul topit, amestecăm din nou apoi frământăm 5-7 minute.
Transferăm aluatul într-un alt vas uns cu ulei, acoperim cu folie alimentară și lăsăm să crească 40 minute, într-un loc călduț.
După 40 de minute, adunăm aluatul de la margine spre mijloc, acoperim din nou cu folie alimentară și lăsăm să crească din nou 40 de minute.
Repetăm pentru a 3-a oară procedura și mai lăsăm pentru 15 minute să crească.
Scoatem aluatul pe suprafața de lucru, împărțim în 2 bucăți aproximativ egale ,
întindem fiecare bucată de aluat într-o formă dreptunghiulară , răsucim partea lungă ( după fiecare răsucire aplatizăm puțin marginile).
Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină,
formăm niște bariere din hârtie, acoperim cu un prosop umezit și lăsăm să crească 40-45 minute.
Presărăm baghetele cu făină.
Facem niște tăieturi oblice cu un cuțit bine ascuțit și le dăm pentru 20 minute la temperatura 250 °C, regim umed cu ventilație.
Apoi mai coacem 20 de minute fără ventilație.
Scoatem , lăsăm pentru 20 de minute să se răcească și savurăm baghetele calde.
Poftă bună!