Baghetă franțuzească

Baghetă franțuzească

(0 Recenzii)
Baghetă franțuzească
  • Timp de pregătire: 90 min.
  • Timp de gătire: 40 min.
  • Timp total: 130 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    550 g
  • Sare
    12 g
  • Drojdie uscată
    5 g
  • Ulei
    2

Instrucțiuni

  1. Amestecăm apa la temperatura camerei cu drojdia uscată. Într-un alt vas amestecăm: făina cu sarea, turnăm amestecul de apă cu drojdie și untul topit, amestecăm din nou apoi frământăm 5-7 minute.
  2. Transferăm aluatul într-un alt vas uns cu ulei, acoperim cu folie alimentară și lăsăm să crească 40 minute, într-un loc călduț.
  3. După 40 de minute, adunăm aluatul de la margine spre mijloc, acoperim din nou cu folie alimentară și lăsăm să crească din nou 40 de minute.
  4. Repetăm pentru a 3-a oară procedura și mai lăsăm pentru 15 minute să crească.
  5. Scoatem aluatul pe suprafața de lucru, împărțim în 2 bucăți aproximativ egale , întindem fiecare bucată de aluat într-o formă dreptunghiulară , răsucim partea lungă ( după fiecare răsucire aplatizăm puțin marginile).
  6. Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină, formăm niște bariere din hârtie, acoperim cu un prosop umezit și lăsăm să crească 40-45 minute.
  7. Presărăm baghetele cu făină. Facem niște tăieturi oblice cu un cuțit bine ascuțit și le dăm pentru 20 minute la temperatura 250 °C, regim umed cu ventilație. Apoi mai coacem 20 de minute fără ventilație.
  8. Scoatem , lăsăm pentru 20 de minute să se răcească și savurăm baghetele calde. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare