Caramelizăm zahărul într-o cratiță cu fund greu la temperatură medie. Când este complet topit, reducem căldura la minimum și adăugăm mierea, apoi untul rece, amestecăm, turnăm caramelul într-un vas (printr-o sită pentru a scăpa de cocoloașele de zahăr netopit) și lăsăm puțin să se răcească (la aproximativ 60-75°C).
Adăugăm faina cernută, ouăle puțin bătute și pasta de nuci, amestecăm, adăugăm bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie. Formăm aluatul. Învelim în folie alimentară și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Apoi, împărțim aluatul în 9-12 bucăți egale .
Întindem fiecare bilă de aluat cu diametru de 18 cm ( între două foi de copt ) înțepăm pe alocuri cu o furculiță, coacem aproximativ 4-5 minute la o temperatura de 200°C.
Concentrați-vă pe culoarea aurie plăcută a prăjiturii.
Punem toate ingredientele (reci) în bolul mixerului și batem la viteză medie-mare. Timpul depinde de ingredientele folosite și de temperatura din bucătărie, așa că fiți cu ochii pe el. Urmăriți cu atenție!
Ungem fiecare foaie cu cremă, înfășurăm tortul în folie alimentară și îl punem la frigider pentru o zi.
Ungem suprafața și părțile laterale ale prăjiturii cu un strat subțire de cremă (lăsăm puțin după asamblare) și decorăm după dorință cu ciocolată albă ( ca în video ) și nucă dată prin răzătoarea mică.
SAVURAȚI!