Tartă cu cremă de frangipane și nuci Cedru

Tartă cu cremă de frangipane și nuci Cedru

(0 Recenzii)
Tartă cu cremă de frangipane și nuci Cedru
  • Timp de pregătire: 30 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 90 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    140 g
  • Zahăr
    100 g
  • Zahăr vanilat
    10 g
  • Zahăr de cocos
    10 g
  • Sare
    1 vârf
  • Praf de copt
    5 g
  • Gălbenuș de ou
    2 buc
  • Cremă de brânză
    150 g
  • Făină de migdale
    100 g
  • Suc de lămâie
    50 ml
  • Nuci grecești
    40 g

Instrucțiuni

  1. Pentru aluat amestecăm: făina cu zahărul, zahărul vanilat, zahărul de cocos, praful de sare și praful de copt.
  2. Încorporăm untul foarte rece tăiat cubulețe și oul, amestecăm și formăm o bilă.
  3. Întindem aluatul într-o formă de tarte cu diametru de 20 cm.
  4. Formăm baza și laturile.
  5. Acoperim cu foaie de copt și adăugăm greutate.
  6. Coacem 15 minute la temperatura 170 °C.
  7. Înlăturăm greutatea și mai coacem 5 minute.
  8. Scoatem și răcim complet blatul.
  9. Pentru Crema de Frangipane: Amestecăm gălbenușurile cu 25 gr zahăr, zahărul vanilat și sucul de lămâie.
  10. Adăugăm crema de brânză, amestecăm până primim o textură fină.
  11. Încorporăm făina de migdale și amestecăm din nou.
  12. Într-un alt vas batem albușurile cu zahărul rămas 8-10 minute.
  13. Încorporăm în câteva tranșe în gălbenușuri.
  14. Peste blatul răcit , adăugăm gemul, întindem pe toată suprafața.
  15. Adăugăm felii de măr, ( prealabil curățit și îndepărtat cotorul ).
  16. Acoperim cu crema pregătită și presurăm cu nuci cedru sau nucile voastre preferate.
  17. Coacem 40-45 de minute la temperatura 170 °C. Sau până se rumenește frumos.
  18. Scoatem, răcim , presurăm la dorință cu fulgi de cocos și savurăm. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare