Amestecăm untul moale, zahărul pudră, sarea, amidonul de porumb, făina de grâu și făina de migdale.
Spargem oul, continuăm să amestecăm până se formează aluatul .
Învelim în folie alimentară și dăm la rece pentru 8 ore.
Întindem aluatul între două foi de copt cu o grosime de 3 mm.
Transferăm în formă, formăm baza împreună cu laturile și dăm la rece pentru 30 de minute.
Coacem 20-25 de minute, temperatura 180 °C.
Trebuie doar să bateți untul moale împreună cu zahărul 3 minute, adaugăm oul, făina de migdale și pudra de căpșuni liofilizată, amestecăm până se omogenizează.
Punem aluatul la fundul tartei și coacem 10-15 minute, Temperatura 160 C.
Scoatem și îl răcim.
Amestecăm toate ingredientele dinafară de gelatină, gătim la temperatură medie până la prima bulă.
Luăm de pe plită, adăugăm gelatina umflată, amestecăm până la omogenizare .
Răcim crema până la temperatura 30 C, adăugăm deasupra crema de frangipane și dăm la frigider pentru 2 ore.
Se amestecă piureul de căpșuni împreună cu zahărul și gălbenușurile , gătiți la temperatură medie până la prima bulă.
Adaugăm gelatina umflată împreună cu crema de brânză și pasăm cu un blender până la omogenizare .
Răcim până la temperatura 30 °C, adaugăm deasupra crema de lămâie și punem la frigider pentru 2 ore.
La dorință acoperim suprafața cu ciocolată ruby topită și frișcă ( crema trebuie să fie ușor răcită ), dăm la frigider pentru 30 de minute .
Decorăm cu căpșuni proaspete, căpșuni liofilizate și mentă .