Ducem în punctul de fierbere laptele, apa, untul, zahărul și sarea.
Adăugăm făina, amestecăm masa activ, punem la plită și continuăm să amestecam până când aluatul se unește într-o bilă.
Transferăm aluatul în bolul unui mixer, amestecăm la viteză mică, până se răcește ușor.
După aproximativ 3 minute, putem turna treptat ouăle, continuăm să amestecăm până când ingredientele se combină împreună.
Transferăm aluatul într-o pungă de patiserie și umplem forme pentru gogoși, puneți semifabricatele în congelator.
Pentru aluatul sfărmicios adunăm toate ingredientele împreună și amestecăm.
Întindem aluatul subțire, între 2 foi de copt .
Presărăm cu nuci tocate, din setul de tăieturi rotunde, găsim 2 , ar trebui să se potrivească cu diametrul gogoșilor, facem 8 spații libere și dăm în congelator pentu o oră.
Transferăm semifabricatele pe o tavă tapetată cu hârtie, la suprafață punem discuri cu alune, trebuie să așteptăm până când aluatul este complet dezghețat .
Coacem gogoșii 35 minute, Temperatura 175 °C.
Apoi răcim complet.
Pentru cremă: Topim în cuptorul cu microunde câte 30 de secunde, toate ingredientele, repetăm acest pas până când ciocolata este complet topită.
Dăm crema la frigider pentru minim 2 ore.
Batem 1-2 minute, apoi transferăm într-o pungă de patiserie.
Asamblăm prăjiturile:
Taiem pe orizontal prăjiturile.
Punem cremă pe fund și adăugăm la dorința pastă de nuci și nuci tocate.
Apoi acoperim cu cremă, adăugăm capac la suprafață și dăm la frigider pentru minim 5-6 ore.
Poftă bună!