Prăjitură cu smântână

Prăjitură cu smântână

(0 Recenzii)
Prăjitură cu smântână
  • Timp de pregătire: 180 min.
  • Timp de gătire: 60 min.
  • Timp total: 240 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Făină albă
    220 g
  • Gălbenuș de ou
    3
  • Smântână Căsuța Mea 20%
    30 g
  • Zahăr pudră
    50 g
  • Sare
    1 vârf
  • Esență de oțet
    1
  • Smântână Căsuța Mea 30%
    600 g
  • Amidon de porumb
    40 g
  • Zahăr
    140 g
  • Zahăr vanilat
    10 g
  • Zmeură
    100 g

Instrucțiuni

  1. Pentru aluatt amestecăm toate ingredientele și formăm o bilă.
  2. Împărțim în 2 bucăți ( 1 mai mare , cea de a 2-a mai mică. Învelim cu folie alimentară și dăm la rece pentru o oră.
  3. Radem prin răzătoare bucata mare de aluat într-o formă cu diametru de 20 cm. Așezăm într-un strat uniform la bază.
  4. Coacem 10 minute la temperatura 190 C. Scoatem și lăsăm să se răcească complet.
  5. Pentru umplutură amestecăm smântâna cu zahărul vanilat și amidonul de porumb.
  6. Într-un alt bol batem albușurile cu zahărul până textura devine albă și lucioasă.
  7. Adăugăm deasupra amestecului de smântână, amestecăm totul împreună.
  8. Turnăm peste blat, presurăm cu zmeură și radem prin răzătoare aluatul rămas .
  9. Coacem prăjitura 40-45 minute la temperatura 160 C. Scoatem prăjitura, o răcim și dăm la rece pentru 3 ore. Decorăm la dorință cu pomușoare și mentă.
  10. Servim prăjitura cu plăcere.

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare