Prăjitură cu mălai și vișine

Prăjitură cu mălai și vișine

(0 Recenzii)
Prăjitură cu mălai și vișine
  • Porții: 10 persoană
  • Timp de pregătire: 20 min.
  • Timp de gătire: 50 min.
  • Timp total: 70 min.

YouTube видео

Portie
10
  • Mălai
    100 g
  • Făină de orez
    200 g
  • Smântână Căsuța Mea 20%
    240 g
  • Zahăr pudră
    150 g
  • Ulei
    80 ml
  • Сoajă de lămâie
    1
  • Suc de lămâie
    0,5
  • Rom
    50 ml
  • Zahăr brun
    120 g
  • Amidon de porumb
    1 lingură
  • Praf de copt
    10 g
  • Esență de migdale
    0,5 linguriță
  • Esență de vanilie
    1 linguriță
  • Sare
    1 vârf
  • Vișine
    400 g
  • Ou de găină
    2

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță adăugăm: Vișina, romul și zahărul brun, punem la plită și fierbem 5 minute, adăugăm amidonul de porumb și mai fierbem 2 minute.
  2. Pentru Aluat într-un vas adăugăm: smântâna, zahărul pudră, esența de migdale, esența de vanilie și sarea.
  3. Mixăm tot, adăugăm ouăle și continuăm să batem 3-4 minute, Turnăm uleiul, sucul de lămâie și adaugăm coaja de lămâie, mai batem un pic.
  4. Într- un vas amestecăm, făina de orez cu mălaiul și praful de copt.
  5. Încorporăm în amestecul lichid și amestecăm până nu mai avem cocoloașe.
  6. Turnăm aluatul într-o formă cu diametru 20x20 cm.
  7. Peste aluat adăugăm vișinele însiropate și coacem 50-60 minute la temperatura 175 °C.
  8. Scoatem prăjitura, lăsăm puțin să se răcească, tăiem și savurăm.
  9. Poftă bună !

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare