Într-un bol, amestecăm laptele călduț cu drojdia și zahărul.
Lăsăm pentru cinci minute apoi adăugăm peste făina cernută.
Amestecăm totul apoi adăugăm sarea, oul și gălbenușul, amestecând continuu adăugăm untul moale, continuând sa frământăm 10-12 minute.
Acoperim cu peliculă și lasam să crească 2 ore.
Pentru umplutură, se amestecăm toate ingredientele, laptele ar trebui să fie călduț și untul topit .
Dupa ce aluatul a crescut îl împărțim în 2 bucăți egale.
Întindem pe rând fiecare bilă de aluat foarte subțire într-o formă dreptunghiulară .
Așezăm un strat subțire de umplutură de nucă și rulăm încet destul de strâns.
Transferăm într-o tavă cu diametru 25x13 cm.
Procedăm la fel și cu cea dea 2-a bucată de aluat.
Ungem cozonacul cu unt topit sau lapte, acoperim cu folie, lăsăm să crească 30 de minute.
Coacem cozonacul 60-80 de minute, Temperatura 160 C.
Neapărat acoperim cu folie de pergament la suprafață.
Scoatem și lăsăm cozonacul să se odihnească aproximativ 30 de minute.
Apoi tăiem felii cu grijă și savurăm.
Poftă bună!