Clatite pufoase si aerate

Clatite pufoase si aerate

(0 Recenzii)
Clatite pufoase si aerate
  • Timp de pregătire: 15 min.
  • Timp de gătire: 15 min.
  • Timp total: 30 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Ou de găină
    2 buc
  • Lapte Căsuța Mea 1,5%
    25 ml
  • Făină albă
    25 g
  • Praf de copt
    1 g
  • Sare
    1 vârf
  • Zahăr
    20 g
  • Zahăr vanilat
    30 g

Instrucțiuni

  1. Separați albușurile de gălbenușuri.
  2. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu laptele și făina amestecată cu praful de copt. Bateți până obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
  3. Într-un alt bol, bateți albușurile cu un praf de sare,, zahărul și zahărul vanilat, până obțineți o spumă fermă și pufoasă.
  4. Încorporați o parte din albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
  5. Adăugați și restul albușurilor bătute, continuând să amestecați ușor cu spatula, pentru a păstra textura aerată.
  6. Pentru a face formarea clătitelor mai ușoară, transferați aluatul într-un sac de cofetărie.
  7. Încălziți o tigaie cu o picătură de ulei. Formați clătitele folosind sacul de cofetărie, acoperiți cu un capac și gătiți timp de 2 minute.
  8. După 2 minute, adăugați câteva linguri de aluat pe fiecare clătită și puneți două lingurițe de apă la marginea tigăii. Acoperiți din nou și mai gătiți 3 minute.
  9. Întoarceți cu grijă fiecare clătită pe partea cealaltă și gătiți încă 4 minute sub capac, adăugând încă 2 lingurițe de apă la margini.
  10. Serviți pancakes japoneze pufoase cu sos de lapte condensat fiert. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare