Mixăm într-un bol 3 ouă, 40 gr de zahăr, 1 lingură de esență de vanilie și 2 gr de sare.
Turnăm jumătate din cantitatea de lapte și adăugăm 250 gr de făină deja cernută, continuînd să amestecăm pînă nu mai avem cocoloașe și avem o compoziție fină.
Turnăm laptele rămas și 2 linguri de ulei.
Amestecăm ușor.
Turnăm un polonic mic de compoziție într-o tigaie bine încinsă cu o picătură de ulei.
Continuăm tot așa pînă finisăm compoziția de aluat.
Pentru sosul de portocale: răzuim coaja a două portocale și scurgem 150 ml de suc.
Într-o cratiță topim 80 gr de unt cu 80 gr de zahăr.
Turnăm sucul stors de portocale și coaja răzuită.
Fierbem sosul 10 minute la foc mediu.
Între timp așezăm într-o tigaie clătitele împăturite, turnăm sosul, dăm la foc mic sub capac 5 minute, pentru a se înăbuși și pentru ca clătitele să-și ia aroma și gustul sosului.