Clătite americane cu dovleac

Clătite americane cu dovleac

(0 Recenzii)
Clătite americane cu dovleac
  • Timp de pregătire: 25 min.
  • Timp de gătire: 20 min.
  • Timp total: 45 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Piure de dovleac
    300 g
  • Unt Căsuţa Mea 72,5% Țărănesc
    40 g
  • Lapte Căsuța Mea 3,5%
    230 ml
  • Făină albă
    200 g
  • Praf de copt
    1
  • Esență de vanilie
    1

Instrucțiuni

  1. Mai întîi de toate pentru clătite vom avea nevoie de piure de dovleac.
  2. Feliem 400 gr de dovleac, înlăturăm semințele dacă e nevoie.
  3. Învelim dovleacul într-o tavă tapetată cu folie metalică .
  4. Dăm la cuptorul preaîncălzit la temperatura 180 °C pentru 45-50 de minute sau pînă dovleacul este moale.
  5. Punem și strivim miezul dovleacului printr-o sită, astfel obținînd piureul fin, puteți folosi și piure de dovleac conservat, dar aveți grijă să fie fără adaosuri.
  6. Într-un bol adăugăm 2 ouă și 2 lingurițe zahăr mixăm tot cu un tel.
  7. Deasupra adăugăm 1 linguriță de esență de vanilie, 300 gr de piure de dovleac, 40 gr unt topit și 250 ml de lapte, continuăm să mixăm.
  8. La final adăugăm treptat 200 gr făină și 1 linguriță praf de copt.
  9. Mixăm toate ingredientele pînă nu mai avem cocoloașe.
  10. Punem cîte un polonic mic de aluat într-o tigaie bine încinsă și prăjim la foc mic 2 minute pe o parte apoi încă un minut pe cealaltă parte.
  11. Servim clătitele cu unt și miere.
  12. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare