Cartofi țărănești în sos de smântână

Cartofi țărănești în sos de smântână

(0 Recenzii)
Cartofi țărănești în sos de smântână
  • Timp de pregătire: 20 min.
  • Timp de gătire: 30 min.
  • Timp total: 50 min.

YouTube видео

Portie
1
  • Cartofi
    1 kg
  • Boia afumată
    1 linguriță
  • Sare
    după gust
  • Castravete
    1 buc
  • Usturoi
    1 cățel
  • Mărar
    4
  • Piper negru măcinat
    după gust

Instrucțiuni

  1. Curățim cartofii șii tăiem în 6 părți.
  2. Punem cartofii într-o cratiță cu apă sărată clocotită.
  3. Fierbem 5 minute.
  4. Scurgem cartofii de apă.
  5. Într-un bol turnăm untul topit, adăugăm boia de ardei dulce afumată, sare și amestecăm.
  6. Adăugăm cartofii , amestecăm bine toate ingredientele.
  7. Punem cartofii într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt.
  8. Dăm în cuptorul preîncălzit la Temperatura 250 °C pentru 30 de minute.( amestecăm de cîteva ori cartofii pentru a primi o crustă ).
  9. Între timp pregătim Sosul: Într-un vas amestecăm smântâna, maioneza, castravetele dat prin răzătoare, usturoiul și mărarul tocate foarte mărunt, condimentăm cu sare și piper negru.
  10. Amestecăm totul bine.
  11. Scoatem cartofii și servim imediat cît timp sunt crocanți la exterior și moale în interior.
  12. Poftă bună!

S-ar putea să vă placă și

Recenzii (0)


Adaugă recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Autentificare