Într-o cratiță topim untul, adăugăm merele ( prealabil curățate și tăiate cubulețe ), tot aici adăugăm zahărul și gătim aproximativ 10-15 minute, adăugăm coaja rasă de lămâie, amestecm și lăsăm deoparte.
Pentru cremă: amestecăm gălbenușurile, turnăm laptele , amestecăm din nou.
Topim untul, adăugăm amidonul de porumb, amestecăm, fierbem 1 minut.
Luăm cratița de pe plită, turnăm treptat masa de lapte, amestecăm până se omogenizează de fiecare dată.
Adăugăm zahărul, întoarcem cratița la plită și fierbem până se îngroașă, adăugăm extractul de vanilie , amestecăm din nou.
Asamblăm budinca:
Adăugăm masa de mere în baza vasului de copt, cu diametru 20 cm și o întindem.
Turnăm crema deasupra.
Acoperim uniform deasupra cu zahăr și scorțișoară.
Coacem 5 minute în cuptor , Temperatura 200 °C,
lăsăm 15 minute să se răcească.